Etusivu » Oppaat

Kalan grillaus

05.02.2009 17:10
kalangrillaus
Hieman rasvaisempi kala on hyvä grillissä. Kala tarttuu helposti kiinni ritilään, joten ritilän ja parilan tulee olla puhtaat! Kala kannattaa grillata ritilän suuntaisesti, jotta tarttumapintaa on vähän. Paras tapa grillata kalaa on vain käyttää se grillissä saamassa kauniin pinnan ja kypsentää loppuun folion sisällä.

Kalavartaat kypsennetään kalan ehdoilla eli kasviksiksi kannattaa valita sellaisia, jotka ovat kypsiä samaan aikaan. Kala kypsyy nopeasti! Kalavartaisiin voi pujottaa esimerkiksi edellispäiväisiä keitettyjä perunoita.

Katkaravut sekä muut äyriäiset ja simpukat kannattaa grillata kuorineen miedolla lämmöllä, jolloin liha pysyy mehukkaana.

Uusimmat

Ranskalainen juustolautanenTeresa Välimäen broileripullat kookosliemessäMadeleine-leivoksetInkiväärilohiMaksastroganoffGluteeniton rapea granola, jogurttia ja hedelmiäSuperhelppo tomaatti-vuohenjuustokeittoKasviskeitto babylehtikaalistaQuesadillatHodarit ylikypsällä ankalla ja appelsiinimajollaKasvisliemijauhePulled bread eli nyhtöleipäChermoula -maustetahnalla maustetut silakatVappumunkit rahka-mansikkahillollaPossua sinappi-kermakastikkeessa ja juuresmuusiaHuevos rancheros

*