Resepti on tulostettu osoitteesta: http://www.ruokala.net/resepti/lipeakalan-kypsennys
Resepti:

Lipeäkalan kypsennys

3.8/5 (24 arviota)
Resepti: Lipeäkalan kypsennys
 •  Tulosta
 • Jaa resepti Jaa resepti

Näillä ohjeilla valmistuu herkullinen lipeäkala.

Reseptin lisääjä:

Ruokala

Valmistusohjeet

1

Varaa lipeäkalaa 300-500 g/annos. Jos haluat kalasta valkoisempaa ja kiinteämpää, liota sitä kylmässä vedessä muutamia tunteja.

Lisää suolaa ja muita mausteita kypsennyksen jälkeen oman maun mukaan. Käytä halutessasi elektronista paistolämpömittaria. Kypsän kalan lämpötila on 69-70° C.

Varoitus: Älä kuumenna tai kiehauta kalaa, sillä jos kalan sisälämpö nousee yli 70° C saattaa kala hajota helposti.

2

Lipeäkala uunissa: Laita kala nahkapuoli alaspäin uuninkestävään vuokaan avonaisena (ilman foliota) ja lisää suolaa 2 tl kalakiloa kohden.

Paistoaika on noin 40 minuuttia 175° C. Kaada kypsästä kalasta vuokaan kerääntynyt liemi pois. Ohje sopiva määrälle 0,5-1,5 kg. Suosittelemme uunissa kypsennystä.

3

Lipeäkala keittäen pussissa tai ilman: Keitä teräskattilassa vesi 2 l kiehuvaksi ja lisää 3 tl suolaa. Lisää veteen pistelty kalapussi (vähintään 10 reikää), josta on valutettu ylimääräinen neste pois.

Sammuta liesi ja laita kansi kattilan päälle. Anna kalan kypsyä/hautua liedellä noin 30-35 minuuttia.Älä kiehauta vettä, sillä kala hajoaa helposti.

Valuta kypsästä kalasta ylimääräinen liemi pois ja poista kala varovasti pussista. Valmiin annoksen voi maustaa vielä maun mukaan.

Ainesosat: kala
Sesonki: joulu, jouluruoka

 

Kokeilitko reseptiä? Kommentoi, tuunaa tai kehu!

Voit kommentoida nimimerkillä tai kirjautua sisään, jos haluat kommentoida Ruokalan tunnuksellasi.


Lue muiden kommentteja

Saatat pitää myös näistä


Kommentit

 • Eeva Jussila sanoo — 8. joulukuuta 2010

  Ihan hyödylliset valmistusohjeet. Mutta alla oleva kysymys "paljon on kuusi plus kuusi" ei ole suomea. Kysymyssana on "paljonko"!

 • mummi sanoo — 22. joulukuuta 2012

  Mikä joulunajan herkku. Uunissa valmistettuna helppo.valkokastike ja pippuria muuta ei tarvita.

 • Kokeilunhaluinen sanoo — 23. joulukuuta 2012

  Mitä tein väärin? Ostin kaupasta pussin lipeäkalaa. Kalafileet oli nahan takia kippurassa. Liotin kalaa useita tunteja jääkylmässä vedessä. Keitin varovasti vedessä 15 minuuttia. Huom! juuri ja juuri väreilevässä vedessä. Tuloksena oli varsinaista möhjöä, ei yhtään ehjää palaa vaan läpikuultavan näköistä mössöä. Miten tuloksena olisi yllämainitun näköisiä kiinteitä valkoisia kalapaloja? Muissakin resepteissä ulkonäkö on ihan erilainen, kuin minun saamani tulos. Onko alkuperäinen pussikala jotenkin huonolaatuista?

 • käytin viivoitinta sanoo — 23. joulukuuta 2012

  Kala oli aikamoista sohjoa vaikka noudatin ohjeita pilkuntarkasti mittaamalla kaiken millintarkkuudella

KalatacotKaramelli-omenapiirakkaPaistetut vihreät tomaatitGenovalainen pestoTomaatti-chorizosalaattiAvokado-kaakaomousseLohimedaljongit ja uunikasviksetFuusio okonomiyaki punakaalistaTumma lihaliemiOmena-palsternakkakakkuLihakeittoMustatorvisieni-pinaattisalaattiCafé au laitPikapulla omenahillollaSpeltti-lehtikaalipestopaistosRibsit uunissa ja barbecue-kastike Kokoliha-Karhusen tapaan

*