Etusivu » Ajankohtaista

Monipuolinen kesäkurpitsa yllättää

Julkaistu: 27.8.2012 09:00

Kesäkurpitsa sopii hyvin myös leivonnaisiin.

Runsas vihannessato on nyt parhaimmillaan. Kesäkurpitsa on monipuolinen, herkullinen ja satoisa vihannes joka sopii monenlaiseen ruoanlaittoon.

Paista kesäkurpitsaviipaleet sipulin kera kuumalla pannulla kevyesti öljyn tai voin kera. Mausta ripauksella suolaa ja yrttejä. Kokeile kesäkurpitsan seuraksi myös sieniä, erilaisia sipuleita, tomaattia, sitruunaa, rakuunaa, oreganoa, basilikaa ja sitruunamelissaa.

Käytä tätä vihreää ja terveellistä vihannesta monipuolisesti. Suomalaisten innostus käyttää kesäkurpitsaa on kuitenkin vielä vaatimatonta verrattuna esimerkiksi Välimeren maihin. Amerikassa kesäkurpitsaa käytetään paljon leivonnaisissa ja hilloissa.

Kantarellilla täytetyt kesäkurpitsat ovat täyttävä arkiruoka. Vuohenjuustolla maustettu keitto on pehmeä ja kuohkea. Raastettuna kesäkurpitsa sopii hyvin leivontaan tuomaan kosteutta ja suutuntumaa. Herkulliset muffinssit paistuvat hetkessä!

Kesäkurpitsareseptejä

Täytetyt kesäkurpitsat ovat syksyn sadon parasta antia.

Vuohenjuusto maustaa kesäkurpitsakeiton.

Uusimmat

Ajankohtaista »

Ilman sisälämpömittaria pihvin kypsyyden arvioiminen voi olla haastavaa. Ongelmaan on olemassa yksinkertainen temppu.

Akseli Herlevi paljastaa simppelin tempun: näin testaat pihvin kypsyyden
Thai-broileripihvitRetiisin naattivoiPorkkanainen grillilihasalaattiSavustettu jogurtti-bataattisalaattiSavusiikatahna ja mummonkurkut leivälläKesähernekeittoSuolainen jogurtti eli savory yoghurtHuhtasienivoileivätHiiligrillattua lihaa ja maustevoiSitruunaiset uudet perunatGrillipihvit ja maustevoitaAvokado-hernetahnaSuklaavanukasSatay-kanavartaatMarokkolaisittain maustetut kalapihvitLohta Lähi-idän tyyliin

*